Konserter
Senaste konserten med Ola Salo & Musica Vitae genomfördes i mars 2022. Nu planeras det för nya musikupplevelser 2023!
Allt överskott går till End Polio Now!
Page Stories
Tandvård är inte givet alla barn i världen. För många barn i Nepal skulle glädjen över att få en egen tandborste vara total. Att gå till tandläkare är dyrt och de finns nästan bara i städerna. Om inte föräldrarna borstar tänderna så gör inte barnen det heller för att man inte har råd, helt enkelt. Nu har läget blivit akut.
Växjö Rotaryklubb har därför beslutat att skänka 15 000 kronor som ger ett tiotal barn, med mycket allvarliga tandskador, möjligheten att få komma till en tandläkare. Det är genom den ideella organisationen Tuki Nepal Society Sweden, som sedan 2014 sponsrat tandläkarvård för två skolor ute på landsbygden i Nepal. Vi kommer att få rapporter från Nepal och följa hur vår insats kommit till nytta. 
 

 
Projekt som gör gott
Redan 1917 lanserades en idé om att "göra gott i världen" genom en gåvofond. Det blev starten till Rotary Foundation. Här gör vi medlemmar tillsammans meningsfulla och hållbara och inte sällan livsavgörande hjälpinsatser i form av olika projekt. Vi har många som engagerar sig också utanför rotaryvärlden – just för att man vill bidra.  
 
Sedan många år har klubbarna i Växjö genom Rotary Foundation arrangerat en årlig konsert till förmån för utrotning av polion i världen. End Polio Now är den globala kampanjen som Rotary aktivt engagerat sig i, tillsammans med bland annat Bill och Melinda Gates Foundation, WHO med flera. 
 
 
Vi är ytterst nära att kunna säga adjö till denna dödliga barnsjukdom. Endast ett fåtal fall finns kvar i världen. Men för att den ska utrotas helt från jordens yta behöver vi fortsätta att vaccinera under flera år.
Våra konserter är ett bidrag till detta livsviktiga arbete som vi lovat världens barn.
 
Konserterna genomförs i samarbete med Musik i Syd. Tidigare artister har bland annat varit Janne Schaffer och Niklas Strömstedt.
Under rådande omständigheter genomfördes ingen konsert under 2020 och inte heller under 2021. 2022 genomfördes äntligen en konsert på Konserthusets scen i Växjö med Ola Salo och Musica Vitae
 
Nästa konsert blir 9 mars 2024 och vi kommer inom kort att publicera vem artisten blir.