Konserter
Senaste konserten med Ola Salo & Musica Vitae genomfördes i mars 2022. Nu planeras det för en ny våren 2023!
Allt överskott går till End Polio Now!
Projekt som gör gott
Redan 1917 lanserades en idé om att "göra gott i världen" genom en gåvofond. Det blev starten till Rotary Foundation. Här gör vi medlemmar tillsammans meningsfulla och hållbara och inte sällan livsavgörande hjälpinsatser i form av olika projekt. Vi har många som engagerar sig också utanför rotaryvärlden – just för att man vill bidra.  
 
Sedan många år har klubbarna i Växjö genom Rotary Foundation arrangerat en årlig konsert till förmån för utrotning av polion i världen. End Polio Now är den globala kampanjen som Rotary aktivt engagerat sig i, tillsammans med bland annat Bill och Melinda Gates Foundation, WHO med flera. 
 
 
Vi är ytterst nära att kunna säga adjö till denna dödliga barnsjukdom. Endast ett fåtal fall finns kvar i världen. Men för att den ska utrotas helt från jordens yta behöver vi fortsätta att vaccinera under flera år.
Våra konserter är ett bidrag till detta livsviktiga arbete som vi lovat världens barn.
 
Konserterna genomförs i samarbete med Musik i Syd. Tidigare artister har bland annat varit Janne Schaffer och Niklas Strömstedt.
Under rådande omständigheter genomfördes ingen konsert under 2020 och inte heller under 2021. 2022 genomfördes äntligen en konsert på Konserthusets scen i Växjö med Ola Salo och Musica Vitae. Nu planeras för en ny våren 2023.